Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μαγειρική σε δύο γλώσσες...

Σήμερα Παρασκευή 27/11/15, μιας και η μέρα ήταν βροχερή, αποφασίσαμε με τους μαθητές της Στ' τάξης, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Παπαδοπούλου Ανδριανής και της καθηγήτριας Αγγλικών κας Παπαχρήστου Εύης, να φτιάξουμε μια σοκολατένια λιχουδιά για να απολαύσουμε το ομιχλώδες τοπίο του χωριού μας! Οι μαθητές έφτιαξαν brownies με πολύ μεγάλη επιτυχία!! Η συνταγή αποδόθηκε και στις δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά.






Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

"Το σκακι στο σχολείο'

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Ολοημέρου, κος Εμμανουηλίδης Δημήτρης, σε συνεργασία με το Kasparov Chess Foundation Europe έχει αναλάβει την εκμάθηση σκακιού στους μαθητές του Ολοημέρου. Οι μαθητές παρακολουθούν βίντεο για το πώς παίζεται το παιχνίδι, σχεδιάζουν σκακιέρες και οργανώνουν υποθετικές κινήσεις. Το ίδρυμα Kasparov θα στείλει στο σχολείο υλικό (σκακιέρες και βιβλία) εντός των επόμενων ημερών, οπότε αναμένουμε να δούμε και ενδιαφέροντες αγώνες!!! Ας νικήσει ο καλύτερος...






Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

προγραμμα e-twinning

Οι μαθητές της Στ' τάξης του σχολείου μας συμμετέχουν σε πρόγραμμα e-twinning σε συνεργασία με τα τρία τμήματα Στ' τάξης του 2ου Δ.Σ Μηχανιώνας. Οι μαθητές των δύο σχολείων θα εργαστούν πάνω στο βιβλίο της Άλκης Ζέη "Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της" και θα συμμετέχουν σε δράσεις με γενικό τίτλο "Μαθαίνω να λέω ΟΧΙ".


γιορτή 28η Οκτωβρίου (Γ'-Δ')




Δενδροφύτευση (30/10/15)

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Κοντά στη φύση, μακριά από τα φάρμακα", οι μαθητές των Δ' και Ε' τάξεων φύτεψαν αρωματικά φυτά στον κήπο του σχολείου.





 Και ο διευθυντής μας επί τω έργω!!!


"Κοντά στη φύση, μακριά από τα φάρμακα!"

Οι μαθητές των Δ' και Ε' τάξεων μαζί με τις δασκάλες τους, Κοκαροπούλου Αναστασία και Κοσμά Παναγιώτα, συνεχίζουν από την περσινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα γνωριμίας, παραγωγής και μεταποίησης αρωματικών φυτών και βοτάνων. Στην τελική φάση του προγράμματος οι μαθητές έφτιαξαν λικερ μέντα, δυάσμο, κράνα, άγριο μύρτιλο και ρόδι. Ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε...
Στην προσπάθειά τους αυτή σημαντική είναι και η βοήθεια των γονέων των μαθητών των τμημάτων αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.









Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ημέρα Αθλητισμού (5/10/15)

Ευαισθητοποίηση μαθητών και ενημέρωση για τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα. Εκπρόσωποι του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς ενημερώνουν τους μαθητές για το άθλημα της κωπηλασίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί δοκίμασαν τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους...!





Εβδομάδα Περιβάλλοντος (12-17/10/2015)


Δράσεις του σχολείου μας στο πλαίσιο του εορτασμού της εβδομάδας προστασίας περιβάλλοντος.
Οι μαθητές έφτιαξαν αφίσα και στη συνέχεια προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν και τους κατοίκους του χωριού για μια πιο υπεύθυνη φιλική προς το περιβάλλον στάση ζωής!!!