Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Δασών

 



Η Παγκόσμια Ημέρα Δασών ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2012 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την αξία των δασικών οικοσυστημάτων.

Σήμερα, Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Καστοριάς και στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο (Περιβαλλοντικό Πάρκο Δήμου Καστοριάς), εκδήλωση ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για την αξία των δασών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστοριάς και τη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς και απευθυνόταν σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς της Π/βάθμιας Εκπ/σης Καστοριάς που συμμετέχουν στο Σχολικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φυτεύω και Υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη» .https://kpe-kastor.kas.sch.gr/international_day_of_forests_2023/

Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς παρουσίασαν τις αξίες των δασικών οικοσυστημάτων και ακολούθησε δραστηριότητα δενδροφύτευσης, με τη συμμετοχή  των μαθητών/τριών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου μας, στον εξωτερικό χώρο που περιβάλλει το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστοριάς. Η Διέυθυνση Δασών Καστοριάς, μας προμήθευσε δέντρα τα οποία φυτέψαμε την επόμενη μέρα στην αυλή του σχολείου μας.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου