Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

 

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου το σχολείο μας επισκέφτηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς και το Εικαστικό Εργαστήρι της Νίνας & Δωροθέας Χαρίτωνος.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη μας υποδέχτηκε η κα Κατερίνα Νικολάου η οποία μας  ξενάγησε  στον χώρο,  μας έδωσε πληροφορίες  για την ιστορία  και τη λειτουργία της  και μας διηγήθηκε  την ιστορία του Χάρη με τον μωβ μαρκαδόρο που με μια μονοκοντυλιά έκανε ένα θαυμάσιο ταξίδι.  Μαζί μας ήταν η κ. Θώμη Γραμματικού η οποία μας παρουσίασε τα έργα της και μας βοήθησε να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα!

Στη συνέχεια, καταλήξαμε στο Εικαστικό Εργαστήρι της Νίνας & Δωροθέας Χαρίτωνος. Εκεί μάθαμε για τη ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους, του Αλέξη Ακριθάκη. Μέσα από βίντεο και παρουσιάσεις παρατηρήσαμε τα έντονα χρώματα και τα σύμβολα στους πίνακές του, την ιδιαίτερη εικαστική γραφή του «τσίκι-τσίκι» και τη διάσημη βαλίτσα του. Με τη βοήθεια της κ. Δωροθέας Χαρίτωνος σχεδιάσαμε και βάψαμε τις δικές μας βαλίτσες και άλλα έργα του Αλέξη Ακριθάκη.

                                     












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου